BudaPart DOWNTOWN: hotel és irodaház vegyes funkciós épülettel bővül a BudaPart

2021-03-18

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a főváros modernkori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése: a BudaParton februárban egy újabb épület kivitelezése kezdődött meg. A BudaPart DOWNTOWN a beruházás negyedik ütemének része, mely hotel és irodaház  funkciót lát el. A szálloda üzemeltetője a Radisson nemzetközi szállodalánc, aki egy négy csillagos business  hotel kapuit nyitja meg városnegyedben.

Az innovatív és környezetbarát megoldásokkal kivitelezésre kerülő épület irodaház része hét emeleten közel 8000 négyzetméteren kínál irodaterületet és 350 négyzetméteren üzlethelyiségeket, továbbá két mélygarázs szint, a földszint és egy mezzanine szint is tartozik hozzá. A BudaPart DOWNTOWN a legmagasabb fenntarthatósági és minősítési rendszerek követelményeit szem előtt tartva valósul meg. A kialakításánál figyelnek arra, hogy az épület energia- és vízigényét minimálisra csökkentsék, több intelligens épületgépészeti megoldást alkalmaznak, valamint előtérbe helyezik a megújuló, zöld energiahasználatot is. Az épület a BudaParton megvalósuló 13 irodaház közül a harmadik, aminek építését már elkezdte a Market Építő Zrt. a városnegyed generálkivitelezőjeként, a komplexum átadása pedig 2023-ra várható.

 

A BudaPart DOWNTOWN egyedi megjelenése a KÖZTI építésziroda munkáját dicséri, melyben helyet kap a Radisson szállodalánc legújabb, impozáns business hotele, amelynek legfelső szintjén Skybar kialakítását is tervezik. A több mint 11 ezer négyzetméteren megvalósuló hotelben 198 szobát alakítanak ki – ebből 174 db standard és 24 db superior szoba-, emellett létrejön egy 175 fős étterem, konferenciatermek és egy fitneszterem is.

A vegyes funkciós épület tovább erősíti a BudaPart törekvéseit, hogy a közeli irodaházakkal az egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a budapesti irodapiacnak „Buda Business District” elnevezésű alpiacként. Az épület egyaránt szolgál irodaházként és szállodaként, a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhetően pedig üzleti, konferencia-és rendezvényközponttá is válik. Mindez nagyban segíti a budaparti Bérlőket abban, hogy megbeszéléseiket, fontosabb találkozóikat, vállalati rendezvényeiket egy helyen intézhessék el, ráadásul a partnerek elszállásolása sem okoz logisztikai problémát. Fontos továbbá, hogy a városnegyed folyamatosan bővülő szolgáltatásait, a lokáció előnyeit, a zöld környezetet és a vízparti kikapcsolódást az irodaház dolgozói és a szálloda vendégei is egyaránt élvezhetik, amihez ki sem kell lépniük a BudaPartról.

 

Gőzerővel halad előre a BudaPart projektünk, nem állunk meg a munkával, fejlesztéseinket a tervek szerint valósítjuk meg. Termékeink folyamatosan bizonyítanak, melynek köszönhetően már a negyedik ütemnél, és a teljes beruházás közel harmadánál tartunk. Célunk, hogy a főváros egyik legfontosabb irodanegyedévé váljon a BudaPart, és nagyon örülök, hogy fejlesztésünkkel a szállodapiacra is belépünk, tovább növelve üzleti partnereink kényelmét. A Radisson lánccal kötött megállapodással még tovább tudjuk emelni a városnegyed nívóját és újabb meghatározó szolgáltatással bővítjük a BudaPart portfolióját” – mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.