Komplex városnegyed-fejlesztés a Kopaszi gátnál

2017-11-16

Mintegy 25 ezer ember dolgozik, illetve 5-6 ezer ember lakhat majd tíz éven belül Budapest új városnegyedében. A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója műsorunkban hangsúlyozta: a projekt szakaszos megvalósítását úgy tervezték meg, hogy az egyes fázisok teljes mértékben kiépített infrastruktúrával rendelkezzenek.

Árendás Gergely kifejtette: egy ilyen komplex városfejlesztés esetén az egyik legnagyobb kihívás a kapcsolódó infrastruktúrát és életminőséget egyszerre megvalósítani. Hozzátette: nem akarnak monolitikus tömböket létrehozni, a lakóházak különböző magasságúak lesznek, így a tizenöt-tizenhat emeletes épületeknek is lesznek alacsonyabb, ötszintes épületrészei.

A tizenöt hektárnyi közpark beépítési koncepciójával kapcsolatban a szakember azt is elmondta: a Nyugat-Európában már elterjedt master planning-et egy dán építész stúdióval közösen készítették el, akikkel az egész városnegyed funkcióit egyben gondolták végig. Árendás Gergely hozzátette: fontos lépésnek tartják, hogy a közép-kelet-európai régió egyik vezető társasága, a MOL a BudaParton építi fel új székházát. A tervek szerint 2021-ben átadásra kerülő épület kuriózum lesz a magyarországi irodaház építészetbe.