Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban

2017-10-22

Hiába az okoseszközök és az életünket megkönnyítő applikációk, ha naponta több órát elvesz a folyamatos ingázás. Az egyre gyorsabban fejlődő világban ennek a megoldására sem kell már sokat várni. 

Időhiányban szenvedünk

Véget ért a nyár. Ezt mutatja a villamoson és a buszokon nyüzsgő tömeg is, a nagyobb forgalom és a megnövekedett utazási idő. A nappalok is egyre rövidülnek, így a legtöbben hamarosan sötétben mennek munkába, és már sötétben is indulnak haza. A kikapcsolódás pedig egyre inkább csak hétvégén lehetséges, pedig egy unalmas hétköznap után sokak szívesen töltődnének fel barátokkal vagy a családdal a szabadban.

Ma már számos munkahely és lakókörnyezeti lehetőség közül válogathatnak a fővárosban élők, mégis gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkába járás, a gyerekek iskolába és óvodába cipelése rengeteg időt rabol el szabadidejükből. Ezt leginkább a sportolók és a kisgyerekes anyukák érzik, akiknek fontos lenne, hogy minél több időt tölthessenek a szabadban és a jó levegőn.

Egyre több a zöldterület

A Normafa és a Városliget mellett a legnépszerűbb zöld park azoknak, akik kicsit kimozdulnának a városi forgatagból, a nemes fákkal borított Kopaszi-gát és környezete, ahol a gépjárműforgalomtól elkülönítve ma már számos vendéglátóhely és sportlehetőség is várja az odalátogatókat. 

Egy felmérés szerint manapság átlagosan tíz négyzetméter parkrész jut egy lakásra, illetve lakóira a fővárosban, és ez évente egyre csökken. A jövő városainak tervezői és kivitelezői tudják jól, hogy ennek megfelelően kell a következő generáció számára kialakítani a lakó- és munkahelyeket, és erre ma már több megoldás is létezik.

Ilyen a Property Market Kft. által a Lágymányosi-öböl szomszédságában elindított, multifunkciós BudaPart beruházás is. Az 54 hektárnyi területen a cél egy olyan városnegyed kialakítása, ahol a kényelmes és tartalmas élethez szükséges mindhárom funkció érvényesül: a lakóhely, a munkakörnyezet és a szabadidő hármasa fonódik itt eggyé.

Az új városrész több célt szolgál majd az emberközpontú életterek és munkaállomások jegyében, melyeknél a környezetbarát csúcstechnológia, a gondos mérnöki tervezés és a természetközeliség dominál. A BudaPart területén 11 hektárnyi víz- és több mint 20 hektárnyi zöldterület, valamint több sportpálya, étterem, butik, sőt, óvoda is hozzájárul majd az itt lakók és dolgozók kényelméhez, és élettel tölti meg az új városrészt. 

Stresszcsökkentő munkahely épül

A projekt első ütemében a közel 20 ezer négyzetméteres BudaPart Gate irodaház épül fel, melynek célja, hogy az itt dolgozó alkalmazottak nap mint nap inspirálódhassanak, amit a különleges helyszín biztosít számukra.

A tervezés során fő szempont volt, hogy az épített környezet segítse a koncentrációt, csökkentse a stressz szintjét. A számos megépülő irodaházon kívül itt létesül Magyarország vezető olajvállalatának, a MOL campusának ultramodern, 28 emeletes toronyháza is, amit a londoni Foster+Partners építésziroda tervezett. 

Az irodaépület mellett két-két lakóház is épül az első két ütemben. A BudaPart Otthonok lakóépületeibe költözőket a legújabb nemzetközi trendek alapján épült, kulcsrakész modern lakások várják. A BudaPart épületei a 21 éves szakmai múlttal rendelkező Market Építő Zrt. kivitelezésében készülnek el. 

A fejlesztés 2017 nyarán indult el, az első ütemben felhúzott épületek átadása pedig 2019 elején megtörténik. Az első lakások szinte teljes egészében elkeltek, de a második ütemben épülő ingatlanok értékesítése is megkezdődött már.