A Mol Campus ékkő lesz a BudaPart szívében

2017-10-22

– Hogyan illeszkedik a MOL Campus a BudaPart projektbe? Miféle elemek teszik egységessé az egész fejlesztési projektet?

– A BudaPart projektet az egész fejlesztést átfogó, komplex módon kezelő beépítési koncepció, az úgynevezett Master Plan alapján valósítjuk meg. A dán városépítész iroda, az ADEPT által kidolgozott koncepció egy logikus, a teljes városrészt változatossá és élhetővé tevő funkció- és beépítési mód mixet javasolt a területre, mely a korábbi szabályozás által általánosan megengedett 65 méternél alacsonyabb magassággal számol az iroda és lakóházaknál, valamint a fejlesztés „kapujában” egy helyen megengedi a 120 méteres magasságot.

– Nem fogja-e a 120 méteres toronyház "agyonnyomni" a jóval kisebb lakóházakat? Az egyes funkciókra alapozott harmónia nem bomlik-e fel?

– A toronyház a BudaPart fejlesztés egy olyan területén található, amelyet északról a Dombóvári út, délről a Kopaszi gát közparkja és a Lágymányosi-öböl határol. Ezen a területen indokolt és helyes nagyobb épülettömbök elhelyezése, hiszen itt érvényesülnek jól — szemben a MOL Campustól nyugatra lévő területtel, ahol egy hagyományosabb városi szövet kisebb épületméreteket követel meg.

 – A MOL Campus fejlesztése mennyire független a BudaPart fejlesztési menedzsmentjétől adminisztráció és dizájn szempontjából?

– A MOL Campus a MOL beruházásában valósul meg. Természetesen tekintettel arra, hogy a BudaPart fejlesztés egyik központi eleme a magasház, a felek között számos kérdésben szoros az együttműködés és a kommunikáció a projekt folyamán.