Folyamatos a BudaPart sikere a lakásvásárlók körében - Már több, mint 700 lakás elkelt a városnegyedben

2020-08-17

Közel egy éve költözhettek be az első lakók Budapest legnagyobb léptékű városnegyedébe, az elmúlt napokban pedig a beruházás 700. lakására írták alá az adásvételi szerződést. Már négy lakóház és egy irodaház is elkészült a BudaParton a Property Market fejlesztésében.

Az idei évben a pandémiás helyzet jelentősen befolyásolta a hazai ingatlanpiacot, azonban a lakásvásárlás úgy általában stabil befektetési lehetőségnek számít, prognosztizálható, hogy a kereslet a kormányzati gazdaságélénkítést célzó intézkedéseknek köszönhetően ismét erősödni fog. A Property Market fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekt értékesítése kitűnően alakul, a most eladott lakásokkal a négy átadott és a fejlesztés alatt álló BudaPart Otthonok ’E’ épületek otthonainak több, mint 85%-át értékesítették. A legújabb épület 2021 második félévében készül el, azonban már itt is kevesebb, mint a lakások fele érhető el. Az újbudai, Duna melletti, sokszorosan díjnyertes ingatlanokat előnyben részesítik a vásárlók: a teljesen új városnegyedben modern, nagyvárosi életstílus alakul ki, aminek a középpontjában a közösség áll. A vízparti fekvés, a megbízható kivitelezői háttér, a gépesített konyha, az újgenerációs megoldások, a természet és a szolgáltatások közelsége miatt választják előszeretettel ezeket a termékeket. Egy budaparti lakással jelentős értéknövekedési potenciál érhető el, valamint a közeljövőben számos nagyléptékű beruházás valósul meg a vonzáskörzetben, mint a MOL Campus irodaház, a Déli Városkapu fejlesztés az Atlétikai stadionnal és Diákvárossal, de számos közlekedésfejlesztés is folyamatban van, ilyen a Déli Körvasút, a Galvani híd vagy a Budai fonódó villamosvonal meghosszabbítása a BudaPartig.

A saját célra vásárlók preferenciái között markánsabban megjelent az otthonok környezetében lévő magas zöldfelületek iránti igény, keresettebbek lettek a teraszos lakások, valamint egyre fontosabb, hogy a közelben több üzlet és rekreációs lehetőség elérhető legyen. A városnegyed lakásai ezeket az igényeket maximálisan kielégítik, mivel kizárólag erkélyes otthonokat kínál, a jelentős zöldterületi arány, a vízparti fekvés és a folyamatosan bővülő szolgáltatásmix pedig jelentősen hozzájárulnak a modern nagyvárosi életstílus és életérzés kialakulásához.

„Nagyon büszke vagyok a most elért eredményekre, hiszen a töretlen vásárlói bizalom jól jelzi, hogy valóban válságálló és komplex igényeknek megfelelő terméket hoztunk létre a piacon. A munka pedig nem áll meg, újabb projektek indítását tervezzük a közeljövőben, és mivel az előzetes alapkritériumoknak a BudaPart, mint egy korábban elhanyagolt barnamezős és rehabilitált terület klasszikusan megfelel, így reményeink szerint az 54 hektáros területünk rozsdaövezeti besorolás alá esik, ami további keresletnövekedést indukálhat” - mondta el Kiss Ákos, lakóingatlan értékesítési igazgató.