Hamarosan nyit a SHO Beach, a BudaPart egyedülálló strandja

2022-05-25

A Lágymányosi Öböl, ahol a SHO Beach található, természetes fürdőhelyen alapuló strand, ám nem a Duna nagyvízi medrének a része, hanem csakúgy, mint a körülötte lévő Kopaszi Gát, magántulajdonban lévő közpark. A TimeOut felmérése szerint ez a környék, Újbuda többi részével együtt, a világ 7. legmenőbb környéke a gasztronómia, a szórakozás, a kultúra és közösségi élet szempontjait figyelembe véve. A vonzerőhöz kétségtelenül hozzájárul a szép fekvésű, tiszta strand, és a gazdag gasztro-, valamint programkínálat is.

Ha már strand, fontos tudni, hogy a Budapest belterületén lévő szabad vizekben tilos fürdeni. Ez alól csak a kijelölt, engedéllyel rendelkező fürdőhelyek jelentenek kivételt. Ezekre a helyszínekre a használók biztonsága érdekében elég szigorú szabályokat állapítottak meg a felügyelő hatóságok, amelyek betartását rendszeresen ellenőrzik.

Nézzük, mire kell figyelni, mit kell betartani nekünk, és mit kell vállalni nektek ahhoz, hogy a SHO Beachen nyugodtan kikapcsolódhassatok!

 

Épség

Nagyon vigyázunk rátok ezért kiemelten kezeljük az élet és testi épség, egészség védelmét, a beachen úszómester és vízimentő is szolgálatot teljesít.

Biztonság

Annak érdekében, hogy a vizet mindenki biztonságosan használhassa, a strand számára védőterületet kellett kijelölnünk, hogy az egyéb vízi tevékenységeket – hajózás, révátkelés – a fürdőzőktől el lehessen különíteni. Kérjük, vegyétek ezt figyelembe.

Egészség

A SHO Beachen meg kell felelnünk olyan műszaki, technológiai, biztonságtechnikai, környezetvédelmi, egészségügyi előírásoknak, amik a ti egészségetek megőrzését szolgálják. Ezekre különösen szem előtt tartjuk.

Kényelem

Az ivókutakat, lépcsőket, bójákat, folyamatosan karbantartjuk, hogy a lehető legkényelmesebben tudjátok használni a strand teljes területét, ne csak a vizet. Emellett a területen kültéri zuhanyzó, napágyak, bérelhető vízi játékok és járgányok, frissen nyírt fű és változatos gasztro kínálat várja a látogatókat. A strandolók kényelmét bérelhető törölköző, zárható szekrény, mosdóhasználati lehetőség és füstmentes környezet biztosítja.

Vízminőség

Be kell tartanunk a vízminőségre vonatkozó szabályokat. Nektek ezzel semmi dolgotok nincs, nekünk viszont igen, és azt, hogy jól végezzük-e a dolgunkat, a hatóság szezononként többször ellenőrzi is.

Környezetvédelem

A SHO Beach az ország egyetlen madárbarát minősítésű strandja. Mi is odafigyelünk a kis látogatókra, kérjük, vigyázzatok rájuk ti is.

Házirend

És hogy mit tehettek ti a saját és mások biztonsága érdekében? Kialakítottunk egy házirendet, amely a békés egymás mellett élés elvén alapul kérjük, nézzétek meg itt: https://www.shobeach.hu/hazirend.

Belépés, kedvezmények

Annak érdekében, hogy a strand területét minél többen élvezhessék, többféle belépő csomagot alakítottunk ki a családok a hétköznapi, illetve hétvégi használók, illetve a visszajárók számára. Emellett napszaktól és időszaktól függően a BudaParti lakosok, és az itt dolgozók részére a belépődíjakból mintegy 50 - 70%-os, a XI. kerületi lakosok részére a belépődíjakból 25% - 30% közötti kedvezményt biztosítunk. Ezekről részletesen itt tudtok tájékozódni: https://www.shobeach.hu/img/sho_jegyek.pdf