120 méteres magasház épülhet a Kopaszi-gáton

2016-06-28

Nem rajong a túl magas házakért, de meg lehet találni a helyüket Budapesten, mondta az Indexnek Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón. A portál szerint Tarlós hallott a Kopaszi-gátra tervezett 120 méter magas felhőkarcolóról, a látványterveket is látta, véleménye szerint a helyszín alkalmas az építkezésre, ugyanúgy mint a Róbert Károly út – Váci út sarka, ahova a legutóbbi hírek szerint egy 90 méter magas irodaházat terveznek.

Az Index megkereste az ingatlanfejlesztőt is. Úgy tudják, hogy a beépítési koncepciót készítő, dán Adept építésziroda a Kopaszi-gátra 120 méter magas épület építését javasolta. A magasház javasolt helye a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál van. A magasépület fő funkciója iroda lenne.

A magasház építésének gazdaságossági-műszaki vizsgálata zajlik, és a fejlesztő folyamatosan egyeztet a szabályozó fővárosi és kerületi önkormányzatokkal. Az ehhez hasonló magasságú épületek építését a jelenleg hatályos fővárosi szabályok már lehetővé teszik Budapest más területén, a Kopaszi-gáttól nem messze, Észak-Csepelen.

Az Index információi szerint a cég egyelőre nem választott tervezőirodát. A projekt jelenleg úgynevezett „Master Plan” fázisban van, ami azt jelenti, hogy már kijelölték az épületek fő paramétereit, a beépítés módját, a funkciókat, a telkeket , a közlekedési kapcsolatokat, de a látványtervek még alapvetően illusztrációk.

A fejlesztő cég azt mondta a portálnak, hogy az irodapiac általánosan kedvező helyzete, ezen belül Dél-Buda népszerűsége és a magasház különleges adottságai alapján az irodaház várható bérlői fogadtatása kedvező lesz.

Forrás: hvg.hu