LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart CITY irodaház

2022-01-05

A délbudai üzleti negyedben található BudaPart CITY irodaházat a BudaPart GATE-hez hasonlóan azok az innovatív és környezettudatos megoldások jellemzik, amelyek mindkét épület esetében hozzájárultak a LEED rendszer arany fokozatú minősítésének megszerzéséhez. Többek között az energiahatékony gépészeti- és homlokzati rendszerek, az energiatakarékos világítási rendszer, a víztakarékos csaptelepek, és öntözőberendezések, az elektromos autótöltők, az energiafogyasztó rendszerek teljeskörű és részletes mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok fenntarthatósági elveket figyelembe vevő kiválasztása biztosította a sikeres tanúsítást.

Mindkét épület közös előnye ezeken felül a BudaPart páratlan lokációja, ami azon túl, hogy a Duna közelsége pozitívan hat az épület használók munkahelyi közérzetére, a Time Out magazin értékelése alapján a világ legmenőbb városnegyedei közé sorolt Újbudához tartozik, olyan értékek alapján, amelyek egyaránt jellemzik a kerületet és a BudaPartot is, ezek pedig az élhető, szerethető, fenntartható életterek és szolgáltatások összesége.

„A BudaPart megálmodásakor egy újgenerációs, környezettudatos, szolgáltatásokkal teli városnegyedet képzeltünk el, ahol jó lakni és jó dolgozni. Irodaházaink tervezésekor fokozottan figyeltünk arra, hogy azok hosszútávon kiszolgálják a modernkor igényeit, eleget tegyenek a fenntartható fejlődéssel szemben támasztott követelményeknek, ugyanakkor inspiráló, XXI. századi munkakörnyezetet biztosítsanak” - mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.