Már az ötödik lakóépületet adták át az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben

2021-07-30

Budapest modern kori történetének legnagyobb városnegyed léptékű fejlesztése újabb jelentős mérföldkövekhez érkezett: idén júliusban átadták az ötödik, BudaPart Otthonok ’E’ lakóházat, mára közel 900-ra nőtt az eladott lakások száma, és újabb nemzetközi elismeréssel díjazták az épületeket.

A BudaPart, előtérben a nemrég átadott SHO Beach-csel – Fotó: Molnár József

  • Átadták a városnegyed legújabb épületét, a BudaPart Otthonok ’E’ lakóházat, amelyben már csak néhány szabad otthon érhető el
  • A BudaPartnak töretlen a népszerűsége: eddig közel 900 lakást értékesítettek a projektben
  • A BudaPart első négy lakóépületével elnyerte a BigSEE Architecture Award 2021 díjat 

Property Market Kft. fejlesztésében megvalósuló beruházás alapkövét négy éve tették le, azóta folyamatosan fejlődik a városnegyed, a lakások népszerűsége pedig a vásárlók körében töretlen. A budaparti ingatlanokat a természet közelsége, az egyre bővülő szolgáltatási – és termékportfólió, a kikapcsolódási és szabadidős lehetőségek tárháza, valamint a gyors ütemben fejlődő infrastruktúra, a jó megközelíthetőség és az egyedülálló közösség teszi európai szinten is kivételessé. Mindemellett a BudaPart

épületeire jellemzőek a változatos építészeti megoldások és a state-of-art megjelenés: a házakat más-más építésziroda tervezi, amik között a tájépítészet teremti meg a harmóniát.

Ezt a koncepciót és az egyedi épületeket a szakma is elismeri: a beruházás eddig összesen 12 hazai és nemzetközi díjat kapott, ami most egy újabb rangos elismeréssel egészült ki. A BigSEE Architecture Award 2021 versenyen lakóépítészet kategóriájában a BudaPart első négy lakóépülete bizonyult a legkiválóbbnak. 

A most átadott, BudaPart Otthonok ’E’ lakóház is ezen építészeti értékek mentén valósult meg, melynek egyedi vonásai az FBIS architects terveit dicsérik. A beruházás jelenlegi legmodernebb lakóépületének mind a 182 teraszos otthona smart home rendszerrel és környezettudatos technológiákkal felszerelve várja a beköltözőket, akiket csupán pár lépés választ el a városnegyedhez tartozó Kopaszi-gáttól, a főváros egyetlen szabadvízi strandjától, a SHO Beach BudaParttól, a Dürer-kerttől, valamint az éttermektől, kávézóktól, üzletektől és egyéb szolgáltatásoktól. Már számos kiváló és magas minőségű szolgáltató nyitott meg a városnegyedben, amik folyamatosan kiegészülnek újabbakkal, napokon belül a Rossmann budaparti üzletébe is betérhetnek a vásárlók.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a városnegyed különlegességét építészeti, fejlesztői és design díjakkal évek óta elismeri a szakma, ami kiemelkedő ingatlanértéket is teremt a BudaParton. Eddig már közel 900 lakást adtunk el, a most átadott ’E’ épületünkben 80 százalék feletti az értékesítettség, és folyamatos az érdeklődés a legújabb, BudaPart Otthonok ’F’ házunk lakásaira is. A városnegyed fejlesztési koncepciójának középpontjában a kezdetektől az itt alakuló közösség, a lakók, a bérlők és az itt dolgozók állnak, nagyon örülök, hogy azt tapasztaljuk, itt valóban szeretnek élni és dolgozni a budapartiak” – mondta Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.