Még csak most adták át az első épületeket, de már duplán díjazták a BudaPartot

2019-12-13

A Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2019 versenyén a BudaPart projekt az idén átadott lakóházaival két kategóriában is díjnyertes lett. Az épületek elnyerték a „Legjobb lakóingatlan fejlesztés” (Best Residental Developement) díjat, valamint a zsűri által most először átadott, az összes fejlesztési kategória közül a legjobb projektnek értékelt, „Grand Prix” elismerést is. A nyerteseket december 11-én hirdették ki a budapesti Hilton hotelben megrendezett díjátadó gálán.

A BudaPart első lakóházait (BudaPart Otthonok ’A’ és BudaPart Otthonok ’C’) idén ősszel adta át a városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft., a Market Építő Zrt. ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata ezért kimagasló eredménynek számít, hogy az ingatlanpiac egyik legrangosabb pályázatán díjazták a beruházást. A két modern, smart home megoldásokat is kínáló újépítésű épületben 268 lakás található, a Duna parton, a Lágymányosi-öböl egyedi adottságú környezetében.

„2019 kiemelkedően fontos év volt számunkra, mivel idén érkeztünk el a projekt legfontosabb mérföldkövéhez: a városnegyed megnyitotta kapuit, és elkezdett élettel megtelni a BudaPart. Néhány hét múlva átadjuk a Budapart Gate irodaházat is. Az átvett díjak is megtisztelő visszajelzést adnak számunkra hogy jó úton járunk, és a BudaPart városnegyed valóban kimagasló életminőséget és munkakörnyezetet teremt az itt lakók és dolgozók számára egyaránt” - mondta el Dr. Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.

A Market Zrt. kivitelezésében épülő komplex városnegyed 54 hektáron valósul meg, ahol a fejlesztés végére akár 30 ezer városlakó is élhet. A BudaPart jóval több, mint ingatlanfejlesztés: a 15 lakó- és 13 irodaház, valamint a hotel mellett számos infrastrukturális beruházás, valamint közlekedésfejlesztés is megvalósul a projekthez kapcsolódóan. A városnegyed számos szolgáltatást és üzletet kínál majd a budapartiaknak: többek között óvoda, orvosi rendelő, szupermarket, pékség, éttermek, valamint különböző rekreációs lehetőségek, köztük sportpályák és napozóstrand is várja majd a lakókat, dolgozókat, valamint az idelátogatókat.