Nádorkert állomás: új közösségi közlekedési kapcsolat Dél-Budán

2020-04-20

A Déli Körvasút beruházásról már korábban beszámoltunk: a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) óriásprojektje új lendületet ad majd a közösségi közlekedésnek a főváros déli részén, ráadásul hosszú évtizedek óta ez az első olyan vasúti beruházás, amely nemcsak az ingázókat, de a budapestieket is szolgálja.

A három, helyenként négyvágányúvá bővülő körvasút Kelenföldet köti majd össze Ferencvárossal, és a beruházás során három új vasúti megállót is építenek:

  • a XI. kerületi Nádorkert a később meghosszabbítandó budai fonódó villamoshoz és a környező lakó-, és irodaövezethez, valamint egyetemi negyedhez,
  • a Soroksári út környezetében lévő Danubius a dunaparti területekhez és az összekötött H6/H7 HÉV-hez,
  • Népliget megállóhely pedig az M3 metróhoz, az Üllői úthoz teremt majd közvetlen kapcsolatot.

Modern és csendes

Ahogy a Déli körvasút városias, lakott területeken futó szakaszait, úgy a Nádorkert vasúti megállót is egy íves zajvédő fal veszi majd körül. Ez az íves borítás nemcsak izgalmassá és látványosan modernné teszi majd a vasútállomást, de a zajvédő fal a közelben élőket és dolgozókat is védi a vasút zajától.

A Nádorkert megálló új közlekedési kapcsolatokat is teremt Dél-Budán: a megállóhelytől a később meghosszabbítandó budai fonódó villamosra, valamint a Budafokra tartó autóbuszjáratokra is könnyen át lehet majd szállni.