Óvoda és háziorvosi rendelő is nyílik a BudaParton

2020-12-17

A BudaParton, a főváros legújabb városnegyedében már öt épületet átadtak, jövő nyárra pedig újabb két házzal bővül a beruházás. A lakó- és irodaépületek mellett egyre jobban kirajzolódik a városnegyed bevásárlóutcája, már több üzlet megnyitott, és fokozatosan bővülnek a kereskedelmi egységek, valamint a rekreációs lehetőségek. A BudaPart szolgáltatásai az itt lakókon és dolgozókon túl a környéken élőket, valamint a városnegyedbe látogatókat is kiszolgálják.

Már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít arra a beruházás fejlesztője, hogy olyan szolgáltatási portfóliót alakítson ki a városnegyedben, mely alkalmazkodik a XXI. századi elvárásokhoz, megkönnyíti a mindennapokat és illeszkedik a modern életstílushoz.

A Kopaszi-gát mellett egyre látványosabban alakulnak a Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében az épületek, ahol a házak utcaszintjén már több szolgáltató megnyitotta kapuit: idén nyártól elérhető a BudaPart GATE Melódin étterem, ősszel virágbolttal (Grajnai the florist), pékséggel (Príma Pék), zöldség- és gyümölcsbolttal (Greens&Seeds), valamint lottózóval bővültek az elérhető kereskedelmi egységek.

A BudaParton a közeljövőben több élelmiszerbolt létesül, az első átadott irodaházban 2021 tavaszától szupermarket, valamint a QuickPick, egy Európában egyedülálló, alkalmazás alapú üzlet is elérhető lesz, ami az innovatív technológiának köszönhetően virtuálisan nyomon követi a termékek kosárba helyezését és a fizetés is az alkalmazáson belül történik, így lehetővé teszi a vásárlást pénztár és sorban állás nélkül.

Mindezek mellett 2021-ben a tervek szerint egy kézműves fagylaltozó, Rossmann drogéria, gyógyszertár, fitneszterem, SUP üzlet, biobolt, barista kávézó és szépségszalon nyitja majd meg kapuit. Az öbölre néző több, mint 300 nm-es SHO Buda étterem-és kávézó jövő nyáron nyithat meg a BudaPart téren, melyet Deli János irányít majd. Az ő nevéhez fűződik többek között a MÁK, a Márga Bisztró és a Gléda Vendéglő vezetése, illetve korábban a három Michelin csillagos Heston Blumenthal egyik angliai éttermének irányítása is. A városnegyedben várhatóan óvoda, valamint felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő is megvalósul a fejlesztés során.

A városnegyed előnyeit a lakók és dolgozók mellett bárki élvezheti, a Kopaszi-gát természeti adottságaival és szolgáltatásaival együtt. A BudaPart kikapcsolódási lehetőségek tárházát nyújtja: a Lágymányosi-öbölben kajak-kenuzás, vitorlázás, sárkányhajózás és 2020-tól már a SUPpolás közül is választhatnak az aktív kikapcsolódást kedvelők, jövő nyártól pedig a Beach&Bar homokos partján is eltölthetik szabadidejüket. A vízi sportok mellett lehetőség van futni és kerékpározni, hamarosan pedig elkészül a BudaPart központi parkja további játszóterekkel és közösségi kerttel, ami szintén remek lehetőségeket kínál majd a feltöltődésre.

„A beruházás indulásakor azt álmodtuk meg, hogy egy olyan városnegyedet hozunk létre, ahol amellett, hogy a városlakók jól érzik magukat, a hétköznapjaik is könnyebbé válhatnak. Naponta akár több órát is eltölthetünk utazással, a város különböző pontjain intézzük a bevásárlást, máshova megyünk a gyerekekért az óvodába, egy harmadik helyen vacsorázunk. Ez az idő jelentősen lerövidülhet a budapartiak számára, mivel az itt megvalósuló szolgáltatásoknak és a kikapcsolódási lehetőségek tárházának köszönhetően minden egy helyen, autózás nélkül, sétatávolságban megtalálható, így szinte nem is akarjuk kitenni a lábunkat a városnegyedből. Úgy gondolom, ebben, a közösségben van a jövő, amivel a fővárosban egyedülálló értéket teremtünk” – mondta el Kiss Ákos, a Property Market értékesítési igazgatója, aki egyben a BudaPart kiskereskedelmi egységeinek bérbeadásáért is felelős.