Smash burger és tanksör a Kopaszi-gát legújabb helyén – Megnéztük a Kopaszikertet

2024-06-21

Új hely nyílt a Kopaszi-gát Dunától ölelt, kis vendéglátóhelyekkel tarkított, szerethető gáti részén. A Kopaszikertben a természeté és a lazulásé a főszerep, ehhez az élményhez a strandokon elérhető fogásokat kínálnak nagyon jó minőségben: smash burger, hekk és halászlé vár. A sörkínálatra sem lehet panasz, a Pilsner Urquell tanksöre Dél-Budán egyedül itt kapható.

Talán egy környék sem változott annyit az elmúlt években, mint a Kopaszi-gát. Bár az utóbbi évek építkezései miatt vesztett természetközeli romantikájából, a gáton lévő, a Duna melletti kisebb vendéglátóhelyek továbbra is szerethetők, délutánonként messzebbről is érdemes kibringázni ide. Most új hellyel gazdagodott ez a rész, aminek a hangulatába akár az is belefér, hogy a sportolni vagy lazulni vágyó arcok mellett a környék irodistái is meglazítsák kicsit a nyakkendőt, és kijöjjenek egy ebédre, munka után egy sörre vagy csapatépítésre. 

A Lidl a foci-Eb alatt nagy erőkkel vette be a Kopaszi-gátat, kisboltot is nyitottak a közelben, elég sajátos érzés mindenütt az élelmiszermulti kék-sárga logóit látni. A Kopaszikert viszont helyet ad a fanzone-juknak, így szemtelenül nagy óriáskivetítőkön nézhetjük a meccset, ráadásul tényleg igazán jó sörök és egyszerű, de minőségi ételek társaságában. Mi a portugál–cseh meccs alkalmával jutottunk ki tesztelni a frissen nyitott helyet, ekkor még egyáltalán nem voltak sokan, igazi luxusérzés volt jó minőségben, egy valódi sörritkaság mellől, az italokért való sorban állás nélkül nézni a sporteseményt.

Bár a Kopaszikert alapvetően a vízparti, gyerekkel, meztélláb lazulós helyek sorát erősíti, számtalan apró jelét látni a gondoskodásnak és a minőségi vendéglátásnak. Jó érzés például, hogy hétköznap rendes üvegpohárból sörözhetünk (a nagyobb bulikon, hétvégéken a biztonság miatt is műanyag pohár van), a sült krumpli frissen, helyben készül, nem mirelit, és bár a mosdóhelyiség konténeres, elegendő számút helyeztek ki. 

Sörösöknek a hely igazi Kánaán, vannak Mad Scientist sörök, csapolt Asahi (1600 Ft / korsó), az igazi különlegesség viszont,

A PILSNER URQUELL TANKSÖRE DÉL-BUDÁN EGYEDÜL A KOPASZIKERTBEN KAPHATÓ.

1700 Ft egy korsó, a pult fölött lévő hatalmas réztartályból érkezik. (A tanksör pasztőrözetlen, speciális tartályokba kerül, hűtve szállítják, ezt követően kerül a pohárba. Így igazán ízgazdag italt fogyaszthatunk.) 

Az ételkínálat egyszerű, de minőségi. Jól megérdemelt jutalom sportolás, bringázás után, de akkor is, ha családdal nézünk ki a helyre, sőt, a környéken dolgozóknak kellemes, laza ebédhez is megfelelhet. Kaphatóak halas fogások, egy vízparti hely nem is lenne az igazi hekk nélkül (800 Ft / 10 dkg), a levesek szerelmesei pedig halászlevet kóstolhatnak, de húsos finomságokkal is várnak, van például többféle szaftos smash burger is (alapburger sült krumplival: 3600 Ft), a jövő hét vége felé pedig lángosok is lesznek. 

Az Eb-t követően olimpiai közvetítésekre számíthatunk, az élet pedig a sporteseményeket követően sem áll meg, koncertekkel és gasztronómiai eseményekkel dobják majd fel a hangulatot. Az ételek és az italok tekintetében pedig csak remélni tudjuk, hogy maradnak az egyszerű és igényes ízek, amik tényleg szuperül festik alá a kellemes környezetet. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Kopaszikert

 

https://welovebudapest.com/cikk/2024/06/21/gasztro-szabadido-kopaszikert-kopaszi-gat-teraszos-hely-tanksor-smash-burger-hekk-meccsnezes/