Szerkezetkész a BudaPart hatodik épülete

2020-06-19

Elérte legmagasabb pontját a BudaPart Otthonok ’E’ épülete. Szinte napra pontosan három évvel az alapkőletétel után a hatodik épület szerkezete is elkészült Budapest legújabb városnegyedében, a XI. kerületben, a Kopaszi-gát szomszédságában.

Nagy tempóban, magas minőségben épülő irodák és lakóépületek sora válik egyre inkább láthatóvá a Kopaszi-gát szomszédságában, ahol a járványhelyzet ellenére az elmúlt hónapokban is gőzerővel haladtak a munkálatok. Ennek is köszönhetően terv szerinti a kivitelezés, és a BudaPart Otthonok ’E’ lakóház legmagasabb pontjára felkerült a bokréta, ami 32,4 méter magasban jelzi az épület egyik meghatározó mérföldkövét. A fejlesztő Property Market Kft., a Market-csoport tagja és a kivitelező Market Építő Zrt. közösen ünnepelte a legmagasabb építési pont elérését.

BudaPart Otthonok ’E’ épület kivitelezési munkái

A BudaPart Otthonok ’E’ épület kivitelezési munkálatait 2019. március végén kezdte meg a Market-csoport, a jelenlegi szerkezetkész állapottal 46%-os készültséget értek el. Jól látszik a 182 lakásos épület iránti nagy érdeklődés, mivel az eladott lakások száma megközelíti az 50%-ot.

A földmunka során 7974 m3 tömör földet emeltek ki, ezt követően hét toronydaru összehangolt munkája segítette a nyolcemeletes ház megvalósulását. A szerkezetépítés során 13.184 m3 beton és 1880 tonna betonacél került az épület vázába.

A következő időszakban a lakások, a folyosók, a közös területek belső kialakítása veszi kezdetét, bekerülnek a válaszfalak, elindulnak a festési, burkolási és szerelvényezési munkák, megkapja az épület a nyílászárókat és a homlokzati elemeket, miközben a pinceszinten befejeződik a gyantázás. Az épület fűtése és klímája a vasbetonba kerülő hűtő és fűtő panelekkel történik, és ezzel a BudaParton az első ilyen technológiával épített lakóház lesz. Átlagosan napi 200 ember munkája biztosítja az ütemterv megtartását. Érdekesség és egyben az egyediség egyik jele is, hogy 160 féle különböző műanyag nyílászáró konszignáció készült a lakásokhoz, ezekből összesen 1010 darab ajtó vagy ablak épül be.

A BudaPartról – az első és a második ütem

A BudaParton eddigi 262 lakást adtak át a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C’ jelzésű épületekben, hamarosan pedig a következő két lakóépület tulajdonosai is beköltözhetnek, valamint folyamatosan érkeznek a bérlők a BudaPart GATE irodaházba.

A teljes fejlesztési projekt megközelítőleg 10 év alatt valósul meg, a beruházás végére 25-30 ezer városlakó otthonává, munkahelyévé válik a BudaPart. Az 54 hektáros fejlesztési területen összesen 15 lakóépületet terveznek felépíteni 2500-3000 lakással, valamint 13 irodaházat és egy hotelt a projekt hét fázisa során. A jelentős zöldfelülettel megtervezett városnegyed az elmúlt három év során összesen tíz hazai és nemzetközi szakmai versenyen kapott díjat.

A városnegyed és a BudaPart lakásai is számos innovatív technológiával rendelkeznek. A legújabb BudaPart Otthonok ’E’ épület minden lakását smart home rendszerrel, gépesített konyhabútorral, redőnyökkel, energiatakarékos megoldásokkal, mennyezetfűtés- és hűtéssel és mozgásérzékelővel felszerelve adják át a tulajdonosoknak. A komplex szolgáltatási portfolió részeként bevásárló utca, boltok, éttermek és bárok, óvoda, sportpályák, fitness központ, további rekreációs lehetőségek, strand, valamint játszóterek is várják majd a lakókat, dolgozókat és látogatókat.

Az első ütemben 20.700 m2 burkolt felület jött létre az egykor elhanyagolt területek helyén, 110 darab fát és 1000 négyzetméternyi cserjét ültettek, valamint 21.200 négyzetméteren történt gyepesítés. A további ütemekben folytatódik a rehabilitáció, így az egyik leginnovatívabb közösségi városrész jön létre egyedülállóan Budapesten.