Töretlen fejlődés a BudaParton

2023-03-06

A Kopaszi-gát mellett épülő BudaPart városnegyed új, 185 lakásos, innovatív építészeti és építéstechnológiai megoldásokkal készülő épülettel bővült, mely 8 emeleten nyújt modern okosotthonokat a beköltözőknek. Ezzel együtt már több, mint 1200 lakás talált tulajdonosára a BudaParton.

Budapest modernkori történetének legnagyobb városnegyed-fejlesztése – amelyet az elmúlt év legjobbjának választott a világ legnagyobb ingatlan szakmai szövetsége, az 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI – jelenleg már több, mint egyharmadánál tart. A BudaPart legújabb ütemében a közlekedést és közösségi tereket érintő fejlesztéseinek megvalósítása van a fókuszban, ezzel tovább bővítik belvárosi hangulatú, széleskörű szolgáltatás mixet jelentő funkciókat – jelenleg is több étterem, kávézó, szupermarket, gyógyszertár, fitneszterem is elérhető -, és újabb lépést tesznek a „15 perces város” koncepciójának megvalósítása felé, mely a közlekedés hangsúlyát az autókról a gyalogos és a biciklis forgalomra helyezi át.

A BudaPart Otthonok ’F’ lakóépület Budapest legzöldebb városnegyedének hatodik lakóházaként valósult meg, mely a városnegyed két hektáron elterülő központi parkja és a bevásárlóutca között helyezkedik el, így az épületből kilépve karnyújtásnyira érhető el a belvárosi hangulat és a természetközeli harmónia is. A Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló városnegyed egyik különlegessége, hogy minden épületet más és más építész tervez, így minden ház egyedi építészeti megfogalmazást kap. Az újgenerációs ’F’ épületet a Studio A4 Iroda tervezte, aminek mind a 185 lakásához tartozik terasz vagy loggia, az épület kialakításnak köszönhetően pedig biztosított a lakások optimális benapozottsága is. Az új lakóház pedig számos innovációt és energiahatékony, környezetbarát megoldást kínál: az otthonokat többek között gépesített konyhabútorral, mozgásérzékelővel, digitális termosztáttal, mennyezetfűtés- és hűtéssel, valamint okosotthon rendszerrel adják át.

„A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy egy ingatlan otthonként, de akár befektetésként is értékálló megoldás legyen. A lakáspiacot tekintve a XI. kerület és kiemelten a BudaPart a főváros egyik legkeresettebb városrésze, amelyben az ingatlanárak hosszú távon bebizonyították válságállóságukat, mi több, az elmúlt években átlag feletti értéknövekedést értek el” – mondta Kiss Ákos, a Property Market ügyvezetője.  A vásárlóknak természetesen több kedvezmény és hitelkonstrukció is a segítségére lehet, hogy megtalálják álmaik otthonát vagy befektetését, a CSOK mellett, a BudaPart-on a rozsdaövezeti akcióterületi kijelölésnek köszönhetően az 5%-os ÁFA-t is visszaigényelhetik a magánszemélyként vásárlók.