Megtisztelő díjat nyert a BudaPart

Csütörtök este hirdették ki az idei Média Építészeti Díja nyerteseit, melynek egyik különdíját a Property Market épülő városnegyede, a BudaPart nyerte el. A főváros legnagyobb ingatlanfejlesztése októberben az idén 25 éves European Property Awards 2018-2019 kategóriagyőzelmét vehette át Londonban, elismeréseinek sora pedig a héten az új magyar kitüntetéssel bővült.

Gőzerővel épül a BudaPart, Budapest új városnegyede

Jelenleg 124 ezer négyzetméternyi budaparti ingatlan épül a Kopaszi gátnál Jó ütemben halad a dél-budai BudaPart beruházás építése a Property Market ingatlanfejlesztésében. A fejlesztő bejelentette, hogy a BudaPart Gate irodaház valamint a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C ’épülete mellett a közelmúltban újabb két lakóépület építését is megkezdte. Immár a BudaPart Otthonok ’B’ és ’D’ lakóház is épül, így a projekt első ütemében együttesen öt épület kivitelezése zajlik, összesen 124 000 m2-en. Budapest legnagyobb vegyesfunkciós városnegyedének első házait már 2019-ben átadja az ingatlanfejlesztő.

Kedvenc hely a BudaPart

A 2018-as Portfolio Lakás Konferencia keretein belül díjazták a főváros lakóingatlan fejlesztéseit. Több ezer olvasó szavazata alapján 2018-ban „A 100 lakásosnál nagyobb budai projekt” díj nyertese a BudaPart lett.

Újra rangos nemzetközi díjat nyert a BudaPart fejlesztés

Kilencedik alkalommal rendezte meg a CIJ Awards magyar díjátadóját november 22-én a budapesti Mariott Hotelben a nemzetközi ingatlan szektor specialista szaklap, ahol a zsűrizés során az építész és ingatlanfejlesztő szakma vezető szakemberei, a BudaPart projektet választották 2017 legjobb lakóingatlan fejlesztésének.

A BudaPartra költözik a MOL

A világhírű Foster + Partners tervezi Budapest legmagasabb épületét. A BudaPart beruházás ingatlanfejlesztője, a Property Market üdvözli a MOL döntését, miszerint a Kopaszi gát melletti területen építi meg új székházát. A 2021-ben átadásra kerülő épület a világszínvonalat hozza el a magyarországi irodaház építészetbe.

Megtudtuk, meddig nőhetnek a lakásárak

Szeptember 16-18. között tartják a LAKÁS 2016 kiállítás és vásárt a Millenárison. A rendezvényen részt vevő szakértők egyetértenek abban, hogy az újlakás-piac az év eleje óta szárnyal és ez jövőre sem lesz valószínűleg másképpen. Budapesten az év első nyolc hónapjában 210 új projektkeretében mintegy 6800 társasházi lakásjelent meg a kínálatban, emellett közel 40, összesen kb. 7500 lakást tartalmazó beruházás van előkészítés alatt. A tranzakciószám a 2016-ra becsült közel 150 ezer után középtávon beállhat a 170-190 ezres intervallumba. Jelenleg a befektetői vevők dominálnak, de a következő 5 évben közel százezren terveznek saját célra új lakást venni. A hazai lakóingatlan árak elmaradnak a térségbelitől, így még további növekedési lehetőség előtt áll ez a piac is.