Hol tart most a BudaPart? Mi épül Újbudán a következő években?

Az elmúlt években erőteljesen visszaesett a lakáspiaci aktivitás, azonban a tavalyi év vége óta emelkedő tendenciát mutatnak a tranzakciók. Az irodaépületek funkciója és kihasználtsága teljesen átalakult a Covid óta, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne rá kereslet – mondta el a Portfolio-nak Berényi Zsolt, a Property Market fejlesztési igazgatója, akit az év elején hatályba lépett ESG-törvény hatásairól is kérdeztük, illetve a BudaPart aktualitásairól is beszámolt.

30 ezren is lakhatnak, dolgozhatnak a BudaParton: hol tartanak most a fejlesztések?

Volt már jobb a gazdasági környezet, ugyanakkor már pozitív jeleket is lehet tapasztalni, amelyek a stabilizálódás, a visszatérés irányába mutatnak - mondta a Portfolio-nak Kiss Ákos, a Property Market ügyvezető igazgatója, aki a Kopaszi-gátnál zajló fejlesztés kapcsán beszélt az irodapiaci bérlők új igényeiről, fenntartható épületgépészeti megoldásokról és arról, hogy a BudaPart fejlesztése a stratégiai ütemterv szerint halad: 2030-ra 25-30 ezer ember lakik és dolgozik majd a területen.

Szálloda és irodaház majdnem egyben: BudaPart Downtown

Egy tervező, egy alapgondolat, két elkülönülő, saját karakterisztikájú épület. Szóló irodaháznak indult, majd különálló szállodával bővült a BudaPart egyik legújabb fejlesztése. Az OCTOGON magazin 186-os (2023/6-os) lapszámában megjelent cikkünket a legújabb Radisson Hotel Budapest BudaPart október 19-i ünnepélyes megnyitója kapcsán osztjuk meg.

Okosotthonok nyolc emeleten, innovatív megoldásokkal

A Lágymányosi-öböl szomszédságában épülő városrészben a közelmúltban adtak át egy új – 185 lakásos, innovatív építészeti és építéstechnológiai megoldásokkal készült – lakóházat, mely nyolc emeleten kínál modern okosotthonokat a beköltözőknek. A BudaPart városnegyedet a „15 perces város” koncepció jegyében alakítják ki, gyalogosbarát területként, felszíni autóparkolási lehetőség nélkül.

Kétszeresen elismert irodaház a BudaParton

Másodszor ítélték oda a BudaPart CITY irodaháznak a környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát, a GOLD minősítést. Az „Operation and Maintenence” kategóriában megszerzett minősítéssel az épületüzemeltetés fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit ismerték el.

A Mediator az első fecske – A neves reklámügynökség az épület átadásával egy időben költözik a BudaPart legújabb irodaházába

Májusban adták át a világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart legújabb, immár negyedik irodaházát. A BudaPart DOWNTOWN vegyes funkciójú épület, az A kategóriás irodaház mellett 4 csillagos Radisson business szálloda várja majd az ide érkezőket, teljes körű szolgáltatásaival lehetőséget teremt az ügyfelek magas minőségű kiszolgálására. A DOWNTOWN első bérlője a Mediator full-service ügynökség, akik az épület átadását követően, 2023 májusában költöztek be egy teljes irodaszintre.

Sokan akarnak új lakást venni, nem csökkennek az árak a minőségi ingatlanoknál

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Egyre inkább elválnak egymástól az ingatlanpiac különböző területein a minőségi, korszerű termékek a kevésbé szofisztikált megoldásoktól, előbbieknek ugyanakkor továbbra is jó piaca van, amelyen a fejlesztők, vásárlók és kivitelezők szempontjai egyaránt érvényesülhetnek – mondta el a Portfolio-nak Kiss Ákos. A Property Market nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója szerint mind a lakás- mind pedig az irodapiacon és a szállodák esetében keresettek a minőségi projektek, sőt, az elmúlt időszak változásai révén még inkább felértékelődnek az újabb és korszerűbb ingatlanok.

Töretlen fejlődés a BudaParton

A Kopaszi-gát mellett épülő BudaPart városnegyed új, 185 lakásos, innovatív építészeti és építéstechnológiai megoldásokkal készülő épülettel bővült, mely 8 emeleten nyújt modern okosotthonokat a beköltözőknek. Ezzel együtt már több, mint 1200 lakás talált tulajdonosára a BudaPart-on.