Budapesti kerület a világ legmenőbb városrészei között

A Time Out utazási magazin 27 ezer városlakót, valamint helyi szakértőket kért meg arra, hogy rangsorolják a legjobb helyeket a gasztronómia, a szórakozás, a kultúra és a közösség alapján. A világ legmenőbb városrészei között Budapest XI. kerülete végzett a lista hetedik helyén.

Milyen ingatlanba tegyük a pénzünket, hogy igazán jól járjunk?

Az elmúlt évtizedekben sokat változott a befektetési lehetőségek köre, a befektetési eszközök egyik legkedveltebb típusa azonban továbbra is az ingatlan. Ha ingatlanbefektetésről beszélünk, a legtöbben egy jó helyen lévő, könnyen kiadható lakás képét vizionálják, az ingatlanbefektetések lehetősége azonban túlmutat ezen. Az alábbiakban a hazai ingatlanpiac intézményi és a magánbefektetői helyzetét járjuk körül.

Városnegyedet álmodni

"Hosszan gondolkodtunk azon, hogyan lehet előre, jól elmagyarázni a vevőinknek, bérlőinknek, hogy nekünk mennyire fontos a kultúra. Az előnyök középhosszú távon fognak jelentkezni, és éreztük: valami nagyon erős gesztust kell tennünk, amivel a motivációnkat, az elkötelezettségünket világossá tesszük."

A legmenőbb városi strandok Európában

A Lágymányosi-öbölben most megnyílt SHO BEACH BudaPart adta az apropóját, hogy Európa legjobb városi strandjai közül szemezgessünk. A tengerparti városoknál adott a lehetőség, de a folyóparti metropoliszok esetében sem lehet panaszunk, hiszen nincs annál különlegesebb érzés, mint egy nagyváros közepén strandolni.

Hol tart a BudaPart, mennyire sikeresek az irodaházak? – beszélgetés Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával

Az Év Irodája Díjátadó & Piknik rendezvényre idén egy különleges helyszínen, a Kopaszi-gáton került sor, ami a BudaPart városnegyed szerves része. A nagy sikerű esemény apropóján beszélgettünk Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával, hogy hogyan is áll a BudaPart fejlesztése, amely Budapest egyik legnagyobb városépítési projektje, illetve mennyire sikeresek az újonnan átadott irodaházak.

A pandémia ellenére is intenzíven dolgozunk

Dr. Schrancz Mihály, a BudaPartot is fejlesztő Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója szerint a budapesti irodaállomány továbbra is bővül, hiszen a kiemelt lokációban lévő prémium termékekre továbbra is szükség van a piacon. A városi élet örömeiről, az irodaélmény jelentőségéről és a közösségépítés mibenlétéről beszélgettünk.

BudaPart, itt egy teljesen új városnegyed születik – interjú

A Kopaszi-gátat is magába foglaló BudaParton egy vadonatúj városnegyed születik. A lakásokat, irodákat és üzleteket is kínáló projekt fejlesztő cégének, a Property Market Kft.-nek az ügyvezetőjével, Dr. Schrancz Mihállyal beszélgettünk. Véleménye szerint a home office térhódítását a digitalizáció már korábban lehetővé tette volna, mégis a járvány hatására vált igazán elterjedtté, de arra nem számít, hogy minden munkakörben otthoni munkavégzésre szeretnének a dolgozók vagy munkáltatók berendezkedni. Nemzetközi viszonylatban átlagosan 78, hazai viszonylatban 80%-os azoknak a munkavállalóknak az aránya, akik szeretnének visszatérni a munkába részlegesen vagy teljesen.