Ez a projekt minden egyes elemében unikum a hazai építőiparban

Ugyanakkor világszerte is hiába keresünk olyan toronyépületet, mint amilyet a MOL megálmodott a BudaPartra. A kivitelező Market Építő vezérigazgatója az új városrészt létrehozó BudaPart beruházás különlegességeiről is átfogó képet adott.

Új városnegyed épül: mutatjuk, hogy áll a BudaPart

Budapest legújabb vegyes funkciójú városrésze épül, amely magában foglalja a Kopaszi-gátat és a Lágymányosi-öblöt is. Az 54 hektárnyi területen megvalósuló BudaPart projekt megközelítőleg 10 év alatt épül fel, a beruházás végére 25–30 ezer városlakó otthonává, munkahelyévé válik az új negyed.

A Duna mellett születik a főváros legújabb városnegyede

Kevés városrész változott akkorát, mint az elmúlt években népszerű parkká vált Kopaszi-gáté. Az egykori magyar ős-Las Vegasként emlegettet környékből napjainkra modern kori Budapest vált: a BudaPart-projekt keretében egy teljesen új városnegyed épül fel.

Otthonok a Duna partján, ahol homokos partszakasz és strand is vár!

Van egy városrész Budapesten, a BudaPart, ahol semmiben nem kell kompromisszumot kötnöd. A belvároshoz közel, a Duna partján lehet az otthonod, ahol kezdheted a napod SUPpozással az öbölben, vagy kocogással a Kopaszi-gáton, bevásárolhatsz az épületek földszintjén található üzletekben, jövőre pedig homokos partszakasz és Beach&Bar is vár. Mutatjuk a BudaPartot, ahol most akár 5 százalékos lakásáfával lefoglalhatod új otthonodat. Újbudán, a csodálatosan megújult Kopaszi-gát mellett, a Duna partján, a Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében épül a főváros legújabb városnegyede, ahol már most számos szolgáltatás és kikapcsolódási lehetőség elérhető az egyedülálló természetközeli, vízparti lokációban.

Budapest legnagyobb városfejlesztése egyben új üzleti negyedet is teremtene

Mostanra nem kérdés az, hogy a pandémia az egyes ingatlanpiaci ágazatokra eltérő mértékben hatott. Az általános megközelítés helyett ezúttal egy konkrét fejlesztőt kérdeztünk meg arról, hogyan érintették őket és a ma is folyamatban lévő fejlesztéseiket az elmúlt hónapok eseményei. Arról, hogy milyen mértékben volt szükség újratervezésre, merre mennek az árak, milyen új fejlesztési irányok jöhetnek szóba és mennyit segít az 5 százalékos lakásáfa, Dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Életre kelt Budapest legújabb városnegyede

Negyedénél tart Budapest legnagyobb ingatlanfejlesztése, a Kopaszi-gátnál épülő BudaPart megvalósítása, ahol már kialakult az új városnegyedet kirajzoló kritikus tömeg. Úgy tűnik, igazolódik a fejlesztő koncepciója, a beköltözők kortól függetlenül aktív, sportos, közösségi életre vágyó emberek, akik a mindennapjaikban a nyüzsgő belvárosi létforma és a könnyen elérhető rekreációs lehetőségek ötvözetére vágynak.

Ilyen lesz a hazai ingatlanpiac a koronavírus-járvány után

A járvány első hullámát átvészeltük, de vajon hogyan menjünk tovább? Sokan nehéz helyzetben vannak, így fontos kérdés, hogy mit lehet tenni ott, ahol az állami segítség nem elegendő. Míg az előző válság pénzügyi válság volt, a mostani nem az, most van likviditás, így a kérdés, hogy milyen termékbe érdemes most befektetni, hiszen egyértelmű, hogy pénz van a piacon – tette fel a kérdést Kibédi Varga Lóránt MRICS, Managing Director, CBRE Hungary, a Property Investment Forum 2020 online konferencián. A szakértők emellett a kivitelezési költségek változásának hatásairól is beszéltek.

Pörög a fejlesztés a BudaParton

Tóth Mariann, a Property Market Kft. újonnan kinevezett iroda értékesítési igazgatója szerint a vírushelyzet ellenére sem lassult jelentősen a piac: a bérlők a korábbiaknál jóval óvatosabbak ugyan, de a változó igényekhez igazított irodamegoldásokra továbbra is van kereslet.