Itt épül Budapest legújabb városnegyede: az első lakók már beköltöztek

Nagy változások időszakát éljük most az ingatlanpiacon. Az olyan konkrét szabályok, mint a megváltozott lakásáfa biztosan hatással lesznek a következő évek lakáspiacára, de hosszabb távon az új technológiai megoldások és a fenntarthatósági kérdések is meghatározó tényezővé lépnek elő az egyes fejlesztéseknél. Az irodapiacon pedig az építőipari kihívások mellett a megváltozott bérlői igényeket is figyelembe kell venniük a fejlesztőknek. Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, arról a BudaPart városnegyed ingatlanfejlesztőjét, a Property Market Zrt. ügyvezető igazgatóját, Dr. Árendás Gergelyt kérdeztük.

Erre számítanak 2020-ban a magyar ingatlanpiac szereplői!

A realista.hu szokásához híven idén is összegyűjtötte a legfontosabb hazai ingatlanpiaci szereplők véleményét, hogy mire számítanak 2020-ban, hogyan alakul a szektor jövője. A fejlesztési aktivitás jelentős lesz az irodapiacon, a szállodaiparban és a logisztikában, a retail szektorban a felújítások dominálnak, az újépítésű lakáspiac megtorpanhat. Az építőiparra nehezedő nyomás enyhülhet, amely munkaerőt és kapacitást szabadíthat fel.

BUDAPEST 2019-BEN: ÍGY VÁLTOZOTT A VÁROS IDÉN

2019 rengeteg, hosszú ideje húzódó gigaprojekt lezárásának és talán a nagy, rendszerszintű változások elindulásának az éve volt. Immár hagyományos évösszegző írásunkban megmutatjuk, mi minden változott a városban egy év alatt, a rozsdaövezetek újjáéledésétől kezdve a stadionok és campusfejlesztések mellett ikonikus renovált régi épületek, megújuló közparkok és felújított terek érik egymást, és sajnos a fejlődés hevében egy sor értékes épület is elveszett. Szinte minden hónapra jutott egy, az egész város szempontjából meghatározó fejlesztés – van, amit városlakóként szerettünk, másokért kevésbé lelkesedtünk, de mind jó időre befolyásolni fogja Budapestet életét és arculatát. Íme ez történt 2019-ben.

Már kiadó lakást is találni a BudaParton

Októberben adták át a Kopaszi-gáton épülő BudaPart első lakásait, a BRA nevű lakóépületébe várhatóan több százan költöznek be év végéig. Ennyiben nem is meglepő, hogy már felbukkantak kiadó lakások is.

Fogadjunk, hogy te is ideköltöznél

Mindössze pár perc a Duna-part, a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát, Budapest egyik legszebb parkosított területe pedig csak egy karnyújtásnyira van az otthonodtól. A BudaParttal egy olyan városnegyed jön létre, ahol a természet nyugalmának kedvelői és az urbánus nyüzsgés szerelmesei is megtalálhatják a számukra ideális feltöltődési lehetőséget.