Még mindig a befektetők uralják a budapesti lakáspiacot

Az utóbbi években kimagasló hozamot lehetett elérni befektetési célú lakásvásárlással, a kérdés viszont az, hogy ma is megéri-e a befektetési célú lakásvásárlás. Az MNB legfrissebb lakáspiaci jelentése alapján megnéztük, hogy mikor volt érdemes leginkább beszállni a lakáspiacba, és vajon most is érdemes-e még befektetési céllal új lakást vásárolni.

Lakást évtizedekre választunk - Itt megtalálhatod az álomotthonodat!

Egyre több anyag, szín és megoldás érhető el napjainkban, ha lakberendezésről van szó, ami nincs másképp a konyha kiválasztásánál sem. Átlagosan a konyhánk ráncfelvarrásával 15-20 évente foglalkozunk, ezért az újépítésű-lakásoknál is fontos, hogy megfelelő minőségű bútorokat és eszközöket válasszunk, valamint hogy azokkal megteremtsük a harmóniát.

Itt robbanhat nagyot a budapesti irodapiac

Hamarosan átadják a BudaPart első irodaházát, folyamatban van egy másik kivitelezése és már három háznak elindították a tervezését, végeredményben pedig összesen 13 iroda fog kinőni a földből ezen a területen. A teljes projekt végére összesen 250 ezer négyzetméternyi iroda-, szálloda és egyéb intézményi terület, valamint akár 15 ezer négyzetméter kiskereskedelmi terület is létrejöhet a lakóházak mellett. Korábban beszámoltunk róla, hogy az első lakóházakba már beköltöztek a lakók, most pedig az új városrész irodapiaci vonatkozásairól kérdeztük Telekesi-Csuhay Borbálát, MRICS, a Property Market értékesítési és vagyongazdálkodási igazgatóját.

Négy éve jelentették be az új városrész terveit, ma meg már ott élnek Dél-Budán

Összesen 4-5 ezer lakó és körülbelül 25 ezer dolgozó fog mindennap a Kopaszi-gáton összegyűlni, amint elkészül a Budapart 54 hektáros területén a 15 lakóépület, 13 irodaház és egy szálloda. Szeptemberben az első lakóházban a tulajdonosok már átvehették a kulcsokat, a napokban pedig már a második épület is beköltözhetővé vált, aminek kapcsán a fejlesztő Property Market lakóingatlan értékesítési és kommunikációs igazgatóját, Kiss Ákost kérdeztük meg.

Már beköltöztek az első lakók Budapest új városnegyedébe

Márciusig célba ér a Market által kivitelezett első ütem a BudaPart óriásberuházásban, melyben 3000 lakás és 13 irodaház épül ki, összesen 30 ezer ember számára. Az első lakóépületet már átadták, további három márciusig elkészül, akárcsak az első irodaház.