BudaPart: Új stílus a fővárosban

Exkluzív, természetközeli, mégis pezsgő városnegyed épül Buda szívében, a Duna közvetlen szomszédságában: számos lakóépület, irodaház és szolgáltatással bővül a már jól ismert Kopaszi-gát 2019 második felétől. A BudaPart olyan minőségi életteret hoz létre, ami világvárosi színvonalra emeli a környéket.

A BudaParti életérzés nyomában. Hogyan épül az új városnegyed? – beszélgetés Kiss Ákossal

A BudaPart városfejlesztési projekt nyerte el Az Év Irodája versenyen Az Év Tervezett Lakóprojektje címet. 15 lakóház, 14 irodaház, 54 hektáros terület, hatalmas zöld- és vízfelület. A beruházás előnyeiről, a fejlesztések jelenlegi fázisáról és arról beszélgettünk Kiss Ákossal, a Property Market lakóingatlan értékesítési és kommunikációs igazgatójával, hogy miért lesz érdemes itt élni, dolgozni vagy csak ide jönni kikapcsolódni.

„Nem nekem, a vevőnek kell hogy tetsszen”

Dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market fejlesztési igazgatójával arról beszélgettünk, miért tud a fejlesztő a projekt minőségéért jobban felelni, mint az építész és miért a vevő ízlése számít jobban, mint az alkotóé. Na meg arról a 3000 lakásról, 250 000 nm-nyi irodáról és 54 hektárnyi területről, ahol mintegy tíz év alatt BudaPart néven új városközpont születik majd a Kopaszi-gát szomszédságában, de már ez év végén átadják az első lakásokat. Kozár Alexandra interjúja.

Újgenerációs irodák a BudaParton

Az 54 hektáros terület egyik legimpozánsabb helyén, a városnegyed bejáratánál, a leendő, ikonikus MOL Campus épülete mellett kerül jövőre átadásra a BudaPart GATE több mint 20 000 négyzetméternyi irodája. Ebben a hatalmas fejlesztésben azonban eleinte nem csak a nagyobb cégeknek nyílik lehetősége dolgozni, hanem egy bérlőnek köszönhetően a kicsik is labdába rúghatnak, s élvezhetik az egyedülálló projekt előnyeit.

A BudaPart épületeiből már kezd kirajzolódni az új városnegyed térképe - videó

A Market kivitelezésében 54 hektáron elkészülő Duna-parti beruházás magára vonja az 1-es villamos utazóinak szemét. Dél-Buda egyik fontos csomópontjában lakóépületek, irodaházak, közparkok és közterek várják majd a beköltözőket és várhatóan új villamosvonal is épül a Gellért tértől a Rákóczi hídig.

100 év után újra élettel telik meg az újbudai öböl

Az elkövetkező 8-10 év során sosem látott fordulatok várhatók a Kopaszi-gát életében a BudaPart beruházásnak köszönhetően. Városnegyed születik, ami még sosem volt, pedig volt már szinte minden. Védgát, vízi paradicsom, majd ipartelep elvadult víkendtelkekkel. Egy mondatban ez az 1900-as évektől folyton változó, hol virágzó, hol csendes Kopaszi-gát több mint egy évszázados történelme. A Fortepan képein, dokumentumfilmeken és a 30 éve a gáton szolgáló Szőcs László emlékezetén keresztül mutatjuk be a budapestiek kedvenc folyópartjának fordulatos évszázadát.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart

8-10 év alatt, 6 tervezett ütemben 30 épületet adnak át a Kopaszi-gát mellett található, különleges adottságú, 54 hektáros fejlesztési területen - az elsőket már 2019-ben. Jelenleg 207 ezer négyzetméter felépítményen, az első ütem öt épületén dolgoznak a szakemberek a főváros új városnegyedében, a Property Market fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekten. A kivitelező a több mint húsz év tapasztalattal rendelkező Market Építő Zrt., amely garancia a minőségre. Az egyedülálló helyszínen megvalósuló városrész víziójaként a fejlesztő a leendő közösség kialakításán is dolgozik.

A főváros új élettere

Mint egy high-life reklámfilm, olyan lesz az élet már jövőre a Property Market tervezte BudaParton. Természet, urbánus közeg, infrastruktúra, azaz mindennapi kényelem – az újgenerációs városnegyedben élni is, dolgozni is élményszámba megy majd.