ÍGY ÉPÜL BUDAPEST LEGÚJABB VÁROSRÉSZE – A KOPASZI-GÁT MELLETTI BUDAPART TERÜLETÉN JÁRTUNK

Szinte a földből nőnek ki az egyre magasabb épületek a Kopaszi-gát szomszédságában. A BudaPart látványterveinek szemlélése mellett eddig csak távolról figyeltük az építkezést, ám a Desing Hét keretében most egy exkluzív helyszínbejáráson nem csak a készülő épületeket nézhettük meg, hanem rengeteg új részletet is megtudhattunk a tervezés és kivitelezés menetéről, a környékben rejlő lehetőségekről és kihívásokról. 2019 végére elkészül az első ütem, tíz éven belül pedig egy teljesen új városrész magasodik majd itt, de lássuk, hogy áll most.

A BudaPart gigantikus építkezésén jártunk

A Design Hét keretében a BudaPart fejlesztési területét is bejárhattuk, ahol az épülő lakóházak és projektek világába csöppentünk egy két órás túra keretében. A teljes cikk: http://www.realista.hu/ingatlanpiac/a-budapart-gigantikus-ptkezsn-jrtunk/135261

Letették a MOL új székházának alapkövét

A MOL-csoport a mai napon ünnepélyes keretek között letette a vállalat beruházásában megvalósuló MOL Campus székház alapkövét. A MOL-csoport a BudaPart- Kopaszi-gáton épülő, 28 emeletes irodaházában 2500 munkavállaló számára alkalmas munkakörnyezet kerül kialakításra modern, 21. századi körülmények között.

A PROPERTY MARKET ÉS AZ UNICREDIT BANK FINANSZÍROZÁSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTTEK

A Property Market Kft. a BudaPart Otthonok második ütemében megvalósuló, összesen 367 lakásos, két lakóépületének finanszírozására az UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel kötött megállapodást. A fővárosban jelenleg épülő legnagyobb volumenű lakóingatlan-beruházás fejlesztése ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett.

LENDÜLETBEN A BUDAPART

A Kopaszi-gát hangulatát talán senkinek nem kell bemutatni. A BudaPart, Budapest egyik legjelentősebb vegyes funkciójú beruházása – a park kiterjesztésén túl – szolgáltatások széles skáláját is ígéri a leendő lakóknak és a látogatóknak. A várhatóan nyolc–tíz év alatt, mintegy 54 hektáron megvalósuló projekt jelenlegi fázisáról, a fejlesztő vállalásairól és az öböl jövőjéről beszélgettünk Árendás Gergellyel, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójával.

A K&H finanszírozza a BudaPart legújabb irodaházát

Finanszírozási megállapodást kötött a BudaPart és a K&H Bank a BudaPart Gate irodaépületre vonatkozóan. A BudaPart projekt első irodaháza 20 092 négyzetméteres és 11 emeletes, melynek bérbeadottsága hamarosan eléri a 40 százalékot. A 2017-ben megkezdett kivitelezési munkálatokért a Market Építő Zrt. felel, az átadás várhatóan 2019 végérevalósul meg.