A BudaParton nyit újra a Dürer Kert

A BudaPart a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése. A Duna partján épülő új városnegyed fejlesztője a lakó- és irodaházakon, valamint a kereskedelmi egységeken túl már a kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektet a közösségépítésre, arra, hogy a városnegyedet élettel töltsék meg. A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezésük részeként most a Dürer Kertet támogatták abban, hogy ideális helyen folytathassák tovább tevékenységüket, amivel egy sokszínű, kulturális intézmény érkezik a városrészbe. A kerthelyiség akár már a nyár folyamán megnyithatja kapuit.

BigSEE Architecture 2021 díjjal ismerték el a BudaPart lakóépületét

Szlovéniában is elismerték a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjét. BigSEE Architecture 2021 díjat kapott a KÖZTI Szlovéniában. A BigSEE díjjal a délkelet-európai régió 21 országában díjazzák a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat hat különböző kategóriában. A Középülettervező Zrt. a BudaPart lakóépülettel nyerte el az elismerést.

Ez lesz Budapest történelmének legnagyobb irodaberuházása - Új alpiac születik?

Hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a dél-budai irodapiac, de az előttünk álló időszakban is nagy változásokra számíthatunk. Gőzerővel folynak az építkezések a kerület több pontján, így a tervek szerint 2022 végére közel 180 ezer négyzetméternyi irodaterületet adhatnak át, sőt már az azt követő időszakra is vannak bejelentett fejlesztések. Ilyen például a BudaParton 2023 közepére megvalósuló DOWNTOWN, ami a MOL Campusszal együtt már a negyedik irodaház lesz az új városnegyedben. Hogy mit jelent ez a piac egészéhez képest és melyek a legnagyobb fejlesztések, ennek jártunk utána, bemutatva a főváros legnagyobb beruházását, ahol az évtized végéig 13 épületben mintegy 250 ezer négyzetméternyi irodaterület készülhet el.

BudaPart DOWNTOWN: hotel és irodaház vegyes funkciós épülettel bővül a BudaPart

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a főváros modernkori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése: a BudaParton februárban egy újabb épület kivitelezése kezdődött meg. A BudaPart DOWNTOWN a beruházás negyedik ütemének része, mely hotel és irodaház funkciót lát el. A szálloda üzemeltetője a Radisson nemzetközi szállodalánc, aki egy négy csillagos business hotel kapuit nyitja meg városnegyedben.

Érthetetlen? - Ezért pörög tovább az új lakások piaca

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi lehet a fővárosi újlakás-piac mozgatórugója, kik vásárolják meg azokat a lakásokat, amiknek átlagos kínálati ára 68, míg a medián ára 58 millió forint. Bár a lakásépítési engedélyek száma mérséklődött az elmúlt két év során, a korábban indított fejlesztések miatt a használatbavételi engedélyt kapott lakások száma 11 éves rekordot döntött tavaly, országosan 28 ezer, Budapesten több mint 6300 új lakással. A fővárosban a XI. kerület lett a legnépszerűbb fejlesztési helyszín, így ottani példákon keresztül néztük meg, hogy mekkora beruházások épülnek, azokban kik vásárolnak lakásokat és milyen hatással lesz ez a kerület életére.

Aláírták a finanszírozási megállapodást a BudaPart CITY irodaházra

A főváros modern kori történetének legnagyobb városnegyedében már öt épület elkészült, több mint 750 lakást értékesítettek és közel húszezer négyzetméternyi irodaterületen élvezhetik a Bérlők a BudaPart előnyeit. A beruházás újabb két bank bizalmát nyerte el: a BudaPart CITY irodaházat a Magyar Fejlesztési Bank és a Takarékbank Zrt. egyenlő arányban finanszírozza.

Európai viszonylatban is kiemelkedik ez a budapesti városnegyed

A főváros modern kori történetének legnagyobb városnegyed projektje gőzerővel halad előre, a fejlesztés hazai viszonylatban egyedülálló, de európai szinten is felveszi a versenyt a hasonló léptékű beruházásokkal. Több százan élnek és dolgoznak a BudaParton, számos üzlet megnyitott már, idén elkészül a Beach&Bar homokos partszakasszal, és egyre nagyobb szerepet kapnak a közösségépítő aktivitások.

Már 20 bérlő választotta a BudaPart irodaházait

A főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjében az első irodaépület, a BudaPart GATE egy éve nyitotta meg kapuit, idén nyáron pedig átadják a beruházás második irodaházát, a BudaPart CITY-t. A két épületben eddig 20 hazai és multinacionális cég írt alá bérleti szerződést. Nyártól már a Bayer Hungária Kft. munkavállalói is élvezhetik a BudaPart előnyeit és itt valósul meg a Mol-csoport impozáns új székháza, a MOL Campus. A BudaPart alapkoncepciója, hogy az egyik legfontosabb üzleti negyeddé váljon a budapesti irodapiacon, közvetlen közelében lévő irodaházakkal együtt független alpiacot alkotva, létrejöjjön a „Buda Business District”.