Budapest legnagyobb városfejlesztése egyben új üzleti negyedet is teremtene

Mostanra nem kérdés az, hogy a pandémia az egyes ingatlanpiaci ágazatokra eltérő mértékben hatott. Az általános megközelítés helyett ezúttal egy konkrét fejlesztőt kérdeztünk meg arról, hogyan érintették őket és a ma is folyamatban lévő fejlesztéseiket az elmúlt hónapok eseményei. Arról, hogy milyen mértékben volt szükség újratervezésre, merre mennek az árak, milyen új fejlesztési irányok jöhetnek szóba és mennyit segít az 5 százalékos lakásáfa, Dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Életre kelt Budapest legújabb városnegyede

Negyedénél tart Budapest legnagyobb ingatlanfejlesztése, a Kopaszi-gátnál épülő BudaPart megvalósítása, ahol már kialakult az új városnegyedet kirajzoló kritikus tömeg. Úgy tűnik, igazolódik a fejlesztő koncepciója, a beköltözők kortól függetlenül aktív, sportos, közösségi életre vágyó emberek, akik a mindennapjaikban a nyüzsgő belvárosi létforma és a könnyen elérhető rekreációs lehetőségek ötvözetére vágynak.

Díjazták a BudaPart legújabb lakóépületeit

A BudaPart városnegyed Budapest modern kori történetének legnagyobb fejlesztése, ahol az elmúlt, valamivel több mint egy év alatt négy lakó- és egy irodaépületet adtak át. A BudaPart Otthonok ’B’ és ’D’ elnevezésű házakba nyáron költözhettek be a lakók, és a két épület elnyerte a Portfolio Property Awards versenyen az „Év Lakóprojektje (100 lakás felett)" díjat. A nyerteseket rendhagyó módon online hirdették ki a Property Investment Forum 2020 konferencián.

Ilyen lesz a hazai ingatlanpiac a koronavírus-járvány után

A járvány első hullámát átvészeltük, de vajon hogyan menjünk tovább? Sokan nehéz helyzetben vannak, így fontos kérdés, hogy mit lehet tenni ott, ahol az állami segítség nem elegendő. Míg az előző válság pénzügyi válság volt, a mostani nem az, most van likviditás, így a kérdés, hogy milyen termékbe érdemes most befektetni, hiszen egyértelmű, hogy pénz van a piacon – tette fel a kérdést Kibédi Varga Lóránt MRICS, Managing Director, CBRE Hungary, a Property Investment Forum 2020 online konferencián. A szakértők emellett a kivitelezési költségek változásának hatásairól is beszéltek.

BudaPart: új, 185 lakásos épülettel bővül a városnegyed

A Kopaszi-gát mellett épülő városnegyedben újabb lakóház fejlesztését indítja el a Property Market Kft. A BudaPart Otthonok ’F’ lakóépület a tíz éves beruházás negyedik ütemében valósul meg, melynek lakásaira megkezdődött az előregisztrációs lehetőség. Az innovatív építészeti és építéstechnológiai megoldásokkal épülő lakóház nyolc emeleten kínál modern otthonokat.

Pörög a fejlesztés a BudaParton

Tóth Mariann, a Property Market Kft. újonnan kinevezett iroda értékesítési igazgatója szerint a vírushelyzet ellenére sem lassult jelentősen a piac: a bérlők a korábbiaknál jóval óvatosabbak ugyan, de a változó igényekhez igazított irodamegoldásokra továbbra is van kereslet.

Ma ez a legnagyobb Magyarországon

Az idei év az újlakás-piacot sem hagyta érintetlenül, jelentősen szűkült a kínálat, nőtt a bizonytalanság, ám azok a szereplők, akik fel voltak készülve a változó környezetre és rugalmasan reagáltak, sokat tudtak tanulni az elmúlt időszakból. Az 5%-os lakásáfáról, a piaci várakozásokról, a rozsdaövezeti programról és a budaparti tapasztalatokról Kiss Ákos, a Property Market lakóingatlan értékesítési igazgatója osztja meg észrevételeit.

Város a városban, ahonnan ki sem akarod tenni a lábad

Az utcán korzózó fiatalok, a játszótéren vagy a Duna-parton labdázó gyerekek, hangulatos éttermek és a parkban andalgó párok. Egyszerre pezsgő városi lét és természetközeli nyugalom. A BudaParton egy klassz városnegyed épül, ráadásul a belvároshoz igen közel, amely magában foglalja a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl területét, és ahol a természet, az épített környezet, a szolgáltatások mind-mind ugyanarról szólnak: értékteremtésről, közösségi gondolkodásról.