Mi a távmunka alternatívája?

KATKÓ KÁROLY, A BudaPart fejlesztését is végző Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. iroda bérbeadási igazgató szerint ma már nem elég egy kiváló lokációval rendelkező telken egy jó épületet fejleszteni, ennél mind a bérlők, mind a befektetők többre vágynak. A változó elvárásokról, 2022 kihívásairól és trendjeiről is beszélgettünk.

Új iroda bérbeadási igazgató a Property Marketnél

2022. február elsejétől Katkó Károly tölti be az iroda bérbeadási igazgatói pozíciót Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cégének vezetésében. A szakember lesz felelős a BudaPart, illetve a Property Market további ingatlanfejlesztési projektjeihez kapcsolódó iroda portfolió bérbeadási tevékenységéért.

Ez az egyetlen reménye Budapestnek, hogy élhető város maradjon

2030-ben az előrejelzések szerint száztíz olyan város lesz, aminek a lakossága meghaladja az ötmilliót és ebből hatvanhatnak a népessége túllépi a tízmilliós határt. Úgy tűnik, a városok iránt az emberiség érdeklődése töretlen, jelenleg a világnépesség 54 százaléka, 2050-re várhatóan 70 százaléka lesz városlakó. A várossal kapcsolatos elvárások alapját a jó munkalehetőség, a biztonság és a szolgáltatások adják, de vajon a mai kor városaira is érvényesek ezek? Mit kell tennünk, hogy a jövő városai is élhetők és emberfókuszúak legyenek? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett - Budapest és más nagyvárosok példáin keresztül - a TEDx Danubia Future Life Salon eseményén Kozák Ákos, szociológus-jövőkutató és Schrancz Mihály, építész, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek lesznek Budapest legmodernebb részei - Hamarosan elárasztják a fővárost a mini városközpontok

Budapestet hamarosan elárasztják a mini városközpontok, az elmúlt időszakban ugyanis több olyan egyáltalán nem kisléptékű beruházást jelentettek be, vagy már indítottak el, amely egy nagyobb terület teljes beépítésére, lakóházak, irodák, szálloda, boltok, közpark létrehozására vonatkozik, kiépítve az ehhez szükséges infrastruktúrát (közlekedési lehetőségek, óvoda, orvosi rendelő, stb.) egyaránt. Lássuk, hol lesznek Budapest legújabb központjai!

Újabb prémium kategóriás, közvetlen vízparti lakóépülettel bővül a BudaPart

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett Budapest legújabb városnegyedének fejlesztése: a Property Market Kft. a hetedik lakóház kivitelezését indítja el a BudaParton, melynek okos megoldásokkal felszerelt prémium kategóriás lakásaira megkezdődött az előregisztráció. A BudaPart Otthonok ’L’ elnevezésű lakóépület a nagyszabású városfejlesztési projekt negyedik ütemében valósul meg a Lágymányosi-öbölben.

Extra feláras zöld irodaház - Kinek éri meg?

Az ESG-alapú működési szempontrendszer az ingatlanpiacot is elérte, és akár annak átalakulását is magával hozhatja. Mivel az Európai Unióban az épületek felelősek az energiafogyasztás 40 és a szén-dioxid-kibocsátás 36 százalékáért, a zöld épületek kérdésköre megkerülhetetlen a zéró karbon célok eléréséhez. De vajon milyen szerepe lehet a bérlőknek ebben? A bérlők igényeiről és elvárásairól a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat második epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője és Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője.

LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart CITY irodaház

Újabb budaparti irodaház kapta meg környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát, a GOLD minősítést. Az íly módon „zöld” épületté nyilvánított BudaPart CITY, a városnegyed legújabb, state-of-art megjelenésű újgenerációs irodaháza, melyet a többszörösen díjazott Fazakas Építésziroda Kft. tervezett. A 2021 második negyedévében átadott épület 19 760 négyzetméter bérbeadható területtel a tavaly átadott legnagyobb területű irodaház az országban.